Ekonomisti i njohur  Eugjeni Jasin shkruan në faqet e botimit “Rossiskaja gazeta”. Ai mendon, se deri në vitin 2020 Rusia mund të jetojë nga të ardhurat e eksportit të drithit, por jo vetëm të gazit dhe naftës. Prandaj gjatë përpunimit të strategjisë së zhvillimit ekonomiko-social të vendit deri në vititn 2020 duhet ti kushtohet vëmendje ndaj asaj gjëje, se në botë janë vetëm disa vende, të cilat kanë sipërfaqe toke të tepërta, të përshtatshme për rritjen e kulturave më të rëndësishme ushqimore. Në radhë të parë kjo është Rusia. Dhe duhet të rregullohet për sipërfaqe të mëdha prodhimi me qira. Deri në thatësirën e vitit të kaluar Rusia tregtonte për në tregun botëror gati 20 milionë ton drith. Ky është rezultat mjaft serioz, veçanërisht për vendin, i cili para pak kohësh importoi 40 milionë ton. Kështu që produktet tona bujqësore, para së gjithash drithi, ka shumë mundësi të jenë alternativë e naftës dhe gazit.

Fillimisht në Kosovë iu morrën organet vitale pengjeve serbë, kurse më vonë  personave të gënjyer të të gjitha kombësive, shkruan gazeta “Komsomolskaja pravda”. Ajo mëse një herë i është drejtuar kësaj të vërtete tronditëse. Në vitin 2008, kur ish prokurori i Gjykatës së Hagës Carla del Ponte përmendte në memuaret e veta, se “kryengritësit” kosovarë i kanë duart të lyera me gjak, se ata u kanë marrë pengjeve organet, publikuan gazetarët rusë rezultatet e hetimit personal në Ballkan. Kjo gjë shkaktoi shok në shumë vende të Europës, por makinës së drejtësisë ndërkombëtare i janë ndryshkur rrotat dhe ka ngecur duke xhiruar në vend. Kuryqi i Kuq Ndërkombëtar ka fiksuar zhdukjen në Kosovë të 6005 vetave. Kur pengjet serbë nuk mjaftonin, guerrilasit ndryshuan taktikë. Aktualisht pas luftës me serbët, kriminelët gënjenin në Kosovë të huajt naivë, duke vendosur të bënin pasuri dhe u merrnin atyre organet. Midis tyre ka patur edhe shtetas të Rusisë, si dhe të Kazakistanit, Moldavisë dhe Turqisë. Mos vallë me këto ryshfete të lyera me gjak nëpunësit europianë u gënjyen për agjitacion të njohjes së pavarësisë së Republikës në Ballkan, bën pyetje botimi.

Dritë për të parë terroristin, deklaron botimi “Rossiskaja gazeta”. Aparatura e re është e aftë të përcaktojë personin me bombë bile edhe në mes të turmës së dendur. Në SHBA-s, Britaninë e Madhe, por edhe në Rusi tashmë janë shpikur teknologji, të cilat lejojnë të bëhet kontrolli në distancë. Këto janë kamera teraherc, të cilat mund të evidentojnë në distancë mes turmës së njerëzve sende të fshehura nën veshje. Ato nuk përbëjnë rrezik për shëndetin, pasi funksionojnë pa rreze rontgen. Shpikjet, e bëra me ndihmë të kamerës teraherc, nuk detalizojnë shenjat anatomike të njeriut, gjë që zgjidh problemet etike. Në këtë mënyrë, shpikjet bashkëkohore hedhin poshtë mendimin, se terroristi, që dëshiron të bëhet “bombë e gjallë”, nuk ka shpëtim. Shpikjet e reja thjesht është e domosdoshme të hyjnë në përdorim në sistemin e sigurisë, bën thirrje gazeta.