Rusët fituan në konkursin për ndërtimin e memorialit për nder të fitores së Ushtrisë së Kuqe mbi fashizmin dhe lirimin e hebrenjve nga kampet e përqëndrimit në Izrael. Kompleksi i memorialeve do të ndërtohet në bregdetin piktoresk të qytetit turistik Netania. Në të do të gjernë pasqyrim momentet më tragjikë në historinë e popullit hebre, nga eksodi nga Egjipti deri në shkatërrimin e Tempullit në Jeruzalem dhe Holokausti.