Në Kamçatk vullkani Shiveluç hodhi hirin deri në lartësinë 7,5 km mbi nivelin e detit. Ai nuk përbën rrezik për pikart e banimit. Në vullkan janë regjistruar lëkundje të mëdha nëntokësore. Në Kamçatk, së bashku me Shiveluçin po vazhdojnë aktivitetin e vet vullkanet Kizimen, ku është regjistruar një seri e hedhjes së hirit deri në lartësinë 6,2 km dhe Karimski, ku për një ditë kanë rënë deri në 250 tërmete. këtyre tre vullkanëve u është dhënë kodi “i portokallinjtë” i aviacionit.