Ministria ruse për Situatat e Jashtëzakonshme (MSJ) në rast domosdoshmërie do tu ofrojë ndihmë qytetarëve të Libisë, që janë larguar nga vendi për shkak të trazirave, njoftoi Drejtori i Departamentit për veprimtaritë ndërkombëtare të MSJ Juri Brazhnikov. “Ne po bëhemi gati të marrim pjesë në ofrimin e ndihmës qytetarëve, të cilët largohen nga Libia nëpërmjet kufirit me Egjiptin dhe Tunizinë, ata janë dhjetra mijëra veta. Eksperienca jonë flet, se ata kanë nevojë për ndihmë humanitare”, u shpreh Drejtori. Më parë MSJ e Rusisë evakuoi nga Libia më shumë se 1100 veta, ndër të tjera më shumë se 500 shtetas rusë.