Juniori rus Nikollai Kilin u bë fitues i Kampionatit të Europian të qitjes me pistoletë pneumatike, i cili startoi në Itali. Në kualifikimin e përgjithshëm ekipor skuadra e juniorëve rusë, në përbërjen e së cilën hyjnë Nikollai Kilin, Rusllan Vislloguzov dhe Nikita Matishev, mori edhe një medalje tjetër ari, duke u shkëputur në mënyrë të ndjeshme nga francezët dhe bjellorusët, të cilët zunë përkatësisht vendin e dytë dhe të tretë.