Sot në Khanti-Mansiysk (Siberi Perëndimore) në Kampionatin Botëror të Biatlonit do të përcaktohen fituesit dhe medalistët e stafetës së përzier. Në garën debutuese ekipi përfaqësues i Rusisë është përfaqësuar nga një grup i fuqishëm sportistësh - Svetllana Slepcova, Olga Zaiceva, Eugjenia Ustjugova dhe Ivan Çerezov. Gjithsej në garat e këtij Kampionatit marrin pjesë përfaqësuesit e 40 vendeve. Gjatë zhvillimit të Kampionatit, i cili do të vazhdojë deri më 13 mars, do të zhvillohen garat për 11 komplete medaljesh.