Provincat veriore të Afganistanit do të bëhen rajenet e para të vendit në të cilat përgjegjësia për garantimin e sigurisë do ti dorëzohet nga kontingjentet e NATO-s forcave afgane të sigurimit dhe ushtrisë, njoftoi komanda e ushtrisë kombëtare afgane. Numri i njësive dhe nënreparteve të ushtrisë afgane në veri të Afganistanit vitin e ardhshëm do të arrijë deri në 15 mijë ushtarakë, efektiv ky plotësisht i mjaftueshëm për ruajtjen e sigurisë dhe rendit në këtë rajon, mendon komanda.