Në përbërje të këshillit konsultativ të fondit “Skolkovo” hyri edhe një laureat i Çmimit Nobel . Ai është Jean-Marie Lehn, njoftoi Presidenti i fondit Viktor Vekselberg. Len fitoi Çmimin Nobel në kimi në vitin 1987, ai është themelues i të ashtuquajturës kimi supermolekulare. Më parë në përbërje të këshillit shkencor konsultativ “Skolkovo” hynë tre laureatë të Çmimit Nobel-Jores Alferov,  Roger Kornberg dhe Alan Heeger.