Problemet tani për tani të pazgjidhura për hyrjen e Rusisë në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT) do të zgjidhen deri në furnd të vitit, por tani kjo është më shumë çështje politike, deklaroi Nënkryeministri i parë i Federatës Ruse Igor Shuvallov. Si çështje nga më të rëndësishmet ai konsideroi marrëveshjen për hyrjen në OBT të Bashkimit Doganor të nënshkruar nga Rusia, Kazakistani dhe Bjellorusia. Sipas fjalëve të Shuvallovit, parametrat e tij do të korrigjohen me marrjen parasysh të kërkesave të OBT-së. Hyrja e tre vendeve në këtë organizatë do të bëhet veç e veç.