Rusia është e gatshme të japë ndihmën e vet për rregullimin politik në vendet e Lindjes së Mesme dhe Afrikën e Veriut, të përfshira nga trazirat, deklaroi Kreu i MPJ i Federatës Ruse Sergei Lavrov. “Ne mund të ofrojmë ndihmën tonë, në qoftë se shtetet përkatëse do të shfaqin interes për këtë gjë”, u shpreh Ministri në eterin e Radiokompanisë “Eho e Moskës”. Gjithashtu Lavrov shprehu besimin, se nuk duhet të imponohen mënyrat e veta të zgjidhjes së problemeve. “Ka shumë rëndësi të mos imponohen receta të ndryshme”, vuri në dukje ai.