Moska propozoi të organizohet për herë të parë në Rusi mbledhja e Këshillit Rusi-NATO. Për këtë njoftoi Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë pranë NATO-s Dimitri Rogozin. Ai i dorëzoi sot Sekretarit të përgjithshëm të Aleancës Andres Fogh Rasmussen letrën zyrtare, që konfirmon vendimin e Presidentit të Rusisë për të organizuar një nga mbledhjet e Këshillit Rusi-NATO në Sochi. Takimi mund të zhvillohet në gjysmën e dytë të këtij viti. Herën e fundit ambasadorët e Këshillit Rusi-NATO kanë qenë në Rusi në qershor të vitit 2007. Atëherë ata vizituan Moskën dhe Shën Peterburgun.