Në Rusi është përpunuar programi i veprimtarisë kozmike deri në vitin 2035. Ai parashikon studimin e Hënës, Marsit dhe planetëve të tjerë të largët, njoftoi Kreu i Roskozmosit Anatoli Perminov në intervistën e vet dhënë për Radiokompaninë “Zëri i Rusisë”. Projekt më ambicioz ai quajti fluturimin e pilotuar për në Mars. Aktualisht grupi i studiuesve po bën një eksperiment për imitimin e një ekspedite të tillë në kushte tokësore. Një nga drejtimet prioritare Perminiov quajti krijimin e grupit orbital rus të sistemit GLONASS. Ai do të ndryshohet këtë vit.