Ish presidenti i Bashkimit Sovjetik Mikhail Gorbachev mbushi plot 80 vjeç. Jubileun e vet ai do ta festojë me familjen dhe miqtë e vet në Moskë. Kurse më 30 mars në Londër do të organizohet aktiviteti kryesor me pjesëmerrjen e vetë Gorbachevit. Atje atij do ti dorëzohet çmimi kryesor “Personi, që ndryshoi botën”. Kjo medalje jepet çdo vit për kontributin e dhënë në zhvillimin e civilizimit, kulturës, shkencës dhe teknologjive bashkëkohore në tre nominacione: “Perestrojka”, “Glasnost” dhe “Uskorenie”. Të gjitha mjetet e fituara nga ky aktivitet do të shkojnë për programe bamirëse.