Për rregullimin paqësor të situatës në Libi doli Përfaqësia e përhershme e Rusisë pranë OKB-së. Çelësi për rregullimin e situatës në këtë vend “nuk mund dhe nuk duhet të bjerë vetëm mbi popullsinë”, deklaroi të martën në mbledhjen plenare të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së për Libinë Zëcvendës përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë pranë OKB-së Sergei Karev. Në këtë mbledhje u miratua rezoluta, e cila pezullon antarësinë e Libisë në Këshillin për të drejtat e njeriut. Ndërkohë Kreu i Pentagonit Robert Gates shpalli, se SHBA-s do të shqyrtojnë mundësinë e ndërhyrjes ushtarake në Libi.