Sanksionet e vendosura ndaj Iranit mund të zbuten gjatë ndërmarrjes së hapave nga ana e tij për ti dalë përpara komunitetit botëror, deklaroi në Konferencën për çarmatimin në Gjenevë Kreu i MPJ të Federatës Ruse Sergei Lavrov. Ai propozoi përgatitjen e terrenit për raundin e radhës të negociatave midis Iranit dhe “gjashtëshes” së ndërmjetësve ndërkombëtarë (në të hyjnë 5 anëtarët e përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe Gjermania). Sipas fjalëve të tij, ky raund nuk duhet të përfundojë vetëm me shkëmbim mendimesh. Erdhi koha për të arritur në marrëveshje mbi garantimin 100% të regjimit të mospërhapjes së armës bërthamore, theksoi Lavrov. Ai është mëse i bindur, se rruga drejt këtij qëllimi kalon nëpërmjet rivendosjes së besimit midis Iranit dhe komunitetit ndërkombëtar.