Rusia do të vendosë sanksione ndaj Libisë në përputhje me rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, i njoftoi Agjencisë ITAR-TASS një burim i lartë zyrtar në Kremlin. Rezoluta, e cila u miratua më 26 shkurt, ndalon shitjen e armëve Libisë dhe daljen përtej kufijve të vendit të Liderit të saj Muammar Gaddafi, anëtarëve të familjes së tij dhe njerëzve të rrethit të afërt. Ata i shpallën fajtorë për sulmet e dhunshme që çuan në vrasjen e qindra civilëve. Rusia votoi “pro” rezolutës së Këshillit të Sigurimit të OKB-së, por e komentoi atë në mënyrë mjaft të përmbajtur. Burimi në Kremlin e shpjegoi këtë me shqetësimin për fatin e qytetarëve rusë që ndodheshin në Libi.