Traktati mbi shkurtimin e Armatimeve Strategjike Ofensive (ASO) po shndërrohet në njëfarëlloj “standarti të artë” të marrëveshjeve në sferën politiko-ushtarake, deklaroi sot Kreu i MPJ të Federatës Ruse Sergei Lavrov gjatë fjalës së marrë në Konferencën për çarmatimin në Gjenevë. Ai konfirmoi, se reduktimet e parashikuara në Traktatin në fjalë do të kenë karakter të pakthyeshëm, të kontrollueshëm dhe transparent. Lavrov sërish u shpreh për ingranimin e të gjitha shteteve bërthamore në procesin e kufizimit dhe shkurtimit të arsenaleve vetiake bërthamore. Traktati ruso-amerikan mbi ASO, i cili hyri në fuqi në fillim të këtij viti, parashikon reduktimin deri në 1/3 e armatimeve bërthamore të dy vendeve.