Në listën e pretendentëve për çmimin botëror Nobel të vitit 2011 ka hyrë një numër rekord kandidatësh - 241 veta. Për këtë njofton në site e vet Komiteti Norvegjez i Nobel-it. Votimi në lidhje me zgjedhjen e laureatëve do të zhvillohet në fillim të tetorit dhe rezultatet e tij do të shpallen menjëherë. Ceremonia e dorëzimit të çmimeve tradicionalisht zhvillohet  në Oslo më 10 dhjetor - në ditën e vdekjes së Alfred Nobel-it. Vitin e kaluar për çmimin botëror Nobel pretendonin më tepër se 200 kandidatë. Laureat i tij u bë mbrojtësi kinez i të drejtave të njeriut Liu Xiaobo.