Në Khanty-Mansiysk (Siberi Perëndimore) sot do të zhvillohet ceremonia solemne e hapjes së Kampionatit Botëror të Biatlonit. Në garat e këtij kampionati, sipas të dhënave të organizatorëve, do të marrë pjesë një numër rekord sportistësh - më tepër se 350 veta nga 41 vende të botës. Numrin më të madh të atletëve e kanë dërguar në Khanty-Mansiysk skuadrat përfaqësuese të Rusisë, Gjermanisë, Norvegjisë, Finlandës, Suedisë, Polonisë dhe Kazakistanit. Në Kampionatin Botëror të Biatlonit skuadrat përfaqësuese do të rivalizojnë midis tyre për 11 komplete medaljesh - nga 5 për meshkuj dhe femra në sprint, ndjekje, mass-start, garë individuale, stafetë dhe 1 komplet medaljesh për startin e përzier. Starti garës së parë do ti jepet më 3 mars.