Kori i famshëm shtetëror akademik rus me emër të Piatnickit kremton 100-vjetorin që nga dita e krijimit të vet. I themeluar nga hulumtuesi i folklorit rus Mitrofan Piatnickij, ky kolektiv popullor ka debutuar me triumf të madh në skenat më prestigjioze të botës. Debutimi i tij i parë ndodhi më 2 mars të vitit 1911 në Moskë. Gjatë kohës së Luftës së Madhe Partiotike (vitet 1941-1945) Kori i Piatnickit organizonte koncerte në përbërjen e brigadave të frontit. Kolektivi muzikor ka qenë me turne nëpër gjithë vendin dhe u bë një ndër të parë që meritoi nderin e madh të përfaqësojë Rusinë jashtë shtetit. Korin me emër të Piatnickit e quajnë laborator krijues të folkloristikës, në të cilin veprave popullore u jepet tingëllim bashkëkohor duke ruajtur gjatë kësaj madhështinë dhe sinqeritetin e tyre.

Shkarko audiofailin