Japonia refuzoi të ndjekë penalisht radikalët ultra të dhjathtë që përdhosën flamurin rus, njoftoi një burim në Ambasadën e Federatës Ruse në Tokio. Ai kujtoi, se Rusia drejtoi në MPJ të Japonisë një notë me kërkesën e ndjekjes penale të personave që kryen gjestin e turpshëm të përdhosjes së flamurit të Federatës Ruse më 7 shkurt, kur në Japoni kremtohej e ashtuquajtura “Ditë e territoreve veriore” - kështu quajnë japonezët ishujt Iturup, Kunashir, Shikotan dhe Hamobai (Kurilet Jugore), për shkak të të cilave dhe zhvillohet që prej kohësh debati territorial me Rusinë. Por pala japoneze nuk vërejti në veprimet e ultra të dhjathtëve elementet e krimit (corpus delicti).