Zëdhënësi i Kuvendit të Kosovës Jakup Krasniqi deklaroi, se deputetët e zgjodhën Behxhet Pacollin President nën presionin e Kryeministrit Hashim Thaçi dhe në kundërshtim të plotë me vullnetin e popullit, njoftoi të premten kanali televiziv KTV. “Deputetët nga Partia Demokratike e Kosovës (PDK) u detyruan të votojnë “pro” kandidaturës së Pacollit, meqenëse Thaçi iu kërcënua atyre me përjashtim nga lista partiake në qoftë se ata nuk do ta bëjnë këtë gjë”, - tha Krasniqi. Jakup Krasniqi akuzoi gjithashtu Thaçin për totalitarizëm, duke i nënshtruar kritikës aleancën e tij me Behxhet Pacollin. Zëdhënësi i Kuvendit dha të kuptojë qartë, se në PDK ekzistojnë dy fraksione, njëri nga të cilët udhëhiqet prej tij, kurse tjetri nga Thaçi. Krasniqi deklaroi po ashtu se doli për zhvillimin e zgjedhjeve të reja. “Më mirë zgjedhje të parakohshme në një afat 45 ditor, se sa një pushtet i keq për 4 vjet”, - tha politikani kosovar. Më parë një tjetër përfaqësuesi PDK Fatmir Limaj gjithashtu iu drejtua me kritikë të ashpër Thaçit për aleancën e tij me Pacollin. Limaj deklaroi fare hapur se votoi në Kuvend kundër kandidaturës së Behxhet Pacollit.