Rusia fillon ndërtimin e elektrostacionit atomik në Turqi. Këto ditët e afërta do të fillojnë punët kërkimore inxhinjerike në elektrostacionin “Akkuju”, njoftuan në shrëbimin për shtyp të kompanisë “Atom energoprojekt”, që po bën këto ndërtime. Planifikohet pajisja e katër blloqeve energjetikë për projektin rus me sistem të lartë sigurie. Ai i reziston bile edhe rënies së avionit mbi stacion dhe menjëherë reagon ndaj gabimeve të vogla të personelit. Teknologjitë unikale ndihmuan të rritet disa vjet afati i shfrytëzimit të centralit bërthamor. Rusia është një nga lideret botërore për ndërtimin e elektrostacioneve atomikë.