Drejtori mjekësor i Komisionit Ndërkombëtar Olimpik (KNO) deklaroi, se është shumë i kënaqur për shërbimin e sportistëve të skive malore në Sochi, ku zhvillohen garat testuese të Kupës së Europës për sportin e skive malore. Shamash njoftoi, se për tu ofruar ndihmë sportistëve janë gati më shumë se 30 mjekë të mirë. Gruli i ndihmës së shpejtë (urgjenca) qëndron në gatishmëri afër pistave të skive malore, në pistë dhe në finish janë dislokuar spitale mobilë.