Gjobat për marrjen e ryshfeteve do të rriten në disa dhjetra herë, shkruan gazeta «Московский комсомолец» (“Moskovskij komsomolec”). Botimit i pëlqyen amendamentet në legjislacion që u propozuan për miratim nga ana e Presidentit Dimitri Medvediev. Botimi «Независимая газета» (“Njezavisimaja gazeta”) sqaron, se kuptimi i dokumentit të paraqitur në Dumën Shtetërore prej Presidentit konsiston në atë, se për marrje ryshfeti, para së gjithash, do të caktohet një gjobë e tillë, e cila tejkalon shumëfish shumën e vetë ryshfetit. Do të gjobiten si mitëmarrësit, ashtu dhe rushfetdhënësit. Por këta të fundit nuk do të gjobiten dhe aq rëndë. Shuma e gjobave të tyre parashikohet të jetë më e vogël, ndërsa afatet e burgimit më të mëshirshme. Përveç kësaj, personi që sjell ryshfetin mund ti shpëtojë përgjegjësisë penale, në qoftë se ai do të ndihmojë, do të bashkëpunojë me hetuesit ose nëse provohet se ai u bë viktimë shantazhi, zhvatjeje.

Takimi i Papës së Romës Benedikti XVI dhe Patriarkut të Kishës Orthodhokse Ruse Kirill është “real si kurrë ndonjëherë më parë”, mendon gazeta «Коммерсант» (“Kommersant”). Ajo referohet tek fjalët e njërit prej anëtarëve të delegacionit që shoqëron Presidentin e Rusisë Dimitri Medvediev gjatë udhëtimit të tij në Itali. Vatikani është përfshirë gjithashtu në programin e vizitës së Presidentit. Diskutimin e kësaj teme e konfirmuan edhe në Kishën Ruse. Atje nuk e mohojnë mundësinë e takimit të Patriarkut me Papën, por vetëm atëhere kur të krijohen kushtet e përshtatshme për këtë. Vetë Benedikti XVI nuk përjashtoi mundësinë e një ngjarjeje të tillë epokale në një të ardhme të afërt. “Nga të dyja palët shprehet vullneti i mirë për realizimin e këtij takimi”, - citon fjalët e tij gazetari gjerman Peter Seewald.

Ekonomia e Gjeorgjisë është e pamundur të rimëkëmbet pa Rusinë, deklaroi Presidentja e Kongresit botëror të popujve të Gjeorgjisë Aleksandra Ebralidze. Në konferencën për shtyp që zhvilloi në Moskë ajo tregoi mbi programin alternativ ekonomik të përpunuar nga Kongresi, shkruan gazeta «Известия» (“Izvestia”). Ajo kujton, se kjo organizatë bashkon në radhët e veta 435 mijë përfaqësues të diasporave të huaja të popujve të Gjeorgjisë nga 42 vende të botës. Realizimi në jetë i programit të ri ekonomik është i aftë të bëhet bazë për zgjidhjen e problemeve politike të vendit. Sipas mendimit të Aleksandra Ebralidze-s, një prej kushteve kryesore të rimëkëmbjes, ripërtëritjes së ekonomisë është rivendosja e marrëdhënieve me Rusinë, zhvillimi i integrimit ekonomik me të gjithë fqinjët. Në qoftë se Gjeorgjia do të vazhdojë të ndjekë edhe më tej qorrazi kursin e Presidentit aktual Mihaill Saakashvili, atëhere kjo do ta çojë drejt katastrofës së plotë vendin, shprehet me bindje të plotë politikania gjeorgjiane.