Në shkurt të vitit 2014 në qytetin rus të Detit të Zi Sochi nga e gjithë bota do të vijnë pjesëmarrësit e Lojrave Olimpike Dimërore. Kurse këtë shkurt nga vende të ndryshme mbërritën në Sochi yjet e muzikës, kinematografisë, teatrit në Festivalin Dimëror të Arteve, që organizon këtu muzikanti i njohur Juri Bashmet. “Simbolike është, se festivali zhvillohet po në atë periudhë, kur zhvillohen Lojrat Olimpike, të cilat do të hapen këtu pas tre vjetësh, vuri në dukje Nënkryeministri i qeverisë së Federatës Ruse Dimitri Kozak, që vizitoi këtë forum. –Ne kemi ndërmarrë një ritm të shkëlqyeshëm. Falë ngjarjeve të tilla tashmë aktualisht ndjehet atmosfera, e cila do të mbretërojë në qytet në vitin 2014”. Por çfarë mendojnë vet qytetarët e Sochit për atmosferën aktuale të qytetit dhe për ato ndryshime, të cilat po ndodhin në jetën e tij në lidhje me përgatitjen për Olimpiadën Dimërore? Farmacistja Olga Zherikova dhe mjekja kardeologe Elena Pankratova, nuk janë me origjinë nga Sochi, por e shikojnë fatin dhe karrierën e tyre të lidhur ngushtë me pikën turistike të Detit të Zi: “Olimpiada nuk është vetëm festë sportive, është e sigurt Olga Zherikova. Kjo është edhe festë kulturore. Prandaj ne duhet me dinjitet t’ia paraqesim qytetin tonë botës. Në përgjithësi, unë personalisht me padurim pres hapjen e pistës së akullt në Sochi. Aktualisht ne kemi Aice-club, por një institucion i tillë i madh kulturor dhe sportiv është diçka e mrekullueshme. Unë mendoj, se ky do të jetë një qytet i ri i një niveli tjetër”, u shpreh Olga Zherikova. Kurse Elena Pankratova shton: “Sochi në tërësi është qytet i mrekullueshëm. Këtu janë të mundura takimet më të pazakonta me njerëz të ndryshëm, por nga kjo të krijohet pështypja, se pikërisht ata janë personat, me të cilët ti duhet të takohesh. Unë mendoj, se Olimpiada në këtë plan është ngjarje e mrekullueshme. Kjo është mundësi për tu takuar, zhvilluar, përsosur dhe biseduar. Sochi është qytet që dallohet për tolerancë. Këtu banojnë popuj të ndryshëm, njerëz me edukatë, nivel kulturor, zhvillim, arsim të ndryshëm. Këtu çdo gjë rrjedh furishëm dhe si rezultat krijohet diçka produktive, e mirë, me rëndësi jetësore. Gjithashtu, Sochi për nga pikëpamja ime, dallohet për një pjesë të mirë avanturizmi, të shëndoshë, që  inspiron për atë, që shoqëria të avancojë”, u shpreh Elena Pankratova. Mendimin e Elenës në bisedën me korrespondentin e Radiokompanisë “Zëri i Rusisë” e mbështeti edhe muzikanti Aleksandër Sosunov: “Thonë, se vetëm rusët mund të propozonin që Olimpiada Dimërore të zhvillohej në një vend subtropik. Por ne kemi një natyrë kaq të pasur, që me të vërtetë ka shumë mundësi të zhvillohet Olimpiada Dimërore në atë mënyrë, që njerëzit të mbeten shumë të impresionuar.