Videot unikale të “Baletit rus” të Sergei Diagilievit u gjendën në arkivin e gjykatës britanike British Pathe. Mendohej, se këto filmime, që i përkasin vitit 1924, ishin inkuadruar kërcimtarë nga Zvicra, por para pak kohësh specialistët konfirmuan, se këto janë regjistrime të trupës ruse. Këtë filmim dikush prej shikuesve e ka bërë në fshehtësi, pasi Diagilev ndaloi të filmoheshin pjesët e tij teatrale, duke u shprehur, se “kërcimtarët janë shumë më të mirë për, se sa për tu filmuar ”. Figura teatrale dhe kritiku i artit Sergei Diagilev në vitin 1911 themeloi “Baletin rus”, që pati sukses të madh jashtë vendit.