Presidenti i Egjiptit Hosni Mubarak zhvilloi në Kairo mbledhjen me Zëvendësin e tij, Nënpresidentin Omar Sulejman dhe Kryeministrin Ahmed Shafik. Më parë u zhvillua mbledhja e Këshillit të Lartë të Forcave të Armatosura të Egjiptit, ku  diskutua situata në vend, i cili tashmë për të tretë javë me radhë është përfshirë nga protestat masive popullore me kërkesat për dorëheqjen e Mubarakut dhe zhvillimi e reformave.