Zëri i Rusisë Në njoftimin, e publikuar në site-n zyrtar të MPJ të Rusisë, thuhet për atë, se informacioni mbi sulmet ndaj gazetarëve në Egjipt shkakton shqetësim të veçantë në Rusi. Pala ruse u bëri thirrje autoriteteve të Egjiptit, forcave opozitare dhe gjithë egjiptianëve, për kë ka rëndësi reputacioni i vendit dhe të shtetasve të tjerë. Në Moskë konfirmuan gjithashtu thirrjen për ndërprerjen urgjente të dhunës dhe kërkimin e rrugëdaljes nga kriza nëpërmjet dialogut, me anë të mjeteve paqësore politike.