Zëri i Rusisë Tema kryesore të konferencës, që do të hapet sot në Mynih janë pasojat e krizës globale financiare për sigurimin ndërkombëtar, forcimi i  sigurisë europiane, mospërhapja e armës bërthamore dhe siguria në Internet. Por në momentin e fundit në rend të ditës u përfshi edhe çështja mbi situatën në Egjipt për shkak të protestave të paprecedente masive që po zhvillohen në vend. Në tryezën e rrumbullakët, kushtuar diskutimit të problemit në fjalë, tashmë janë ftuar Përfaqësuesi special i SHBA-s për Lindjen e Mesme George Mitchell, përfaqësues nga Izraeli, Arabia Saudite dhe shtetet e rajonit të Gjirit Persik. Këta ekspertë do të mblidhet praktikisht të gjithë në mbledhjen e së shtunës të “kuartetit” për Lindjen e Mesme. Në të do të marrë pjesë Ministri i punëve të jashtme të Rusisë Sergei Lavrov, Sekretarja amerikane e shtetit Hillary Clinton , Sekretari i përgjithshëm i OKB-së Ban Ki Moon , si dhe Përfaqësuesja supreme e BE-së për punët e jashtme dhe politikën e sigurimit Catherine Ashton. Çështjen egjiptiane në fjalimin e vet do ta prekë edhe Ministri rus i punëve të jashtme Sergei Lavrov. Ministri do të ndalet në problemet e projektit të përbashkët me NATO-n për krijimin e sistemit të Mbrojtjes Antiraket (MAR). Në lidhje me këtë në vigjilje deklaroi Përfaqësuesi zyrtar i MPJ i Federatës Ruse Aleksandër Llukasheviç: “Theksi kryesor në fjalimin e Ministrit do të vihet në detyrat e radhës së parë, që kanë lidhje me politikën në sferën e garantimit të sigurisë euroatlantike dhe mbareuropiane sipas përfundimeve të samiteve të kaluar në vitin 2010 të Këshillit Rusi-NATO në Lisbonë dhe OSBE-së në Astana. Do të nxirren rezultatet e diskutimit të iniciativës së Presidentit Dimitri Medvediev për përfundimin e Marrëveshjes mbi sigurinë euopiane, principet e propozuara nga Rusia për këtë projekt. Gjithashtu fjalë do të bëhet për rrugët e realizimit të propozimeve ruse, të cilat kanë të bëjnë me mënyrën “sektoriale” të shpenzimit të potencialeve të Rusisë dhe NATO-s në kuadrin e krijimit të sistemit MAR në Europë. Pa dyshim, moment kyç do të jetë këmbimi më 5 shkurt i dokumenteve të ratifikuara të Traktatit mbi Armatimet Strategjike Ofensive (ASO). Menjëherë pasi Sergei Lavrov dhe Hillary Clinton ti dorëzojnë njëri tjetrit këto paketa me tekstin e dokumentit, të nënshkruar nga presidentët e Rusisë dhe SHBa-s, Traktati do të hyjë në fuqi, duke shënuar një erë të re për sigurimin ndërkombëtar.