Zëri i Rusisë Kreu i MPJ i Rusisë është i sigurt për vendosjen e sanksioneve aspak produktive të SHBA-s dhe BE-së kundër Bjellorusisë. Sipas mendimit të tij, këto masa të njëanshme u ndërmorrën nga motive politike, që kanë si qëllim keqësimin e situatës ekonomiko-sociale. Lavrov konfirmoi, se Rusia del kundër këtyre sanksioneve. E megjithatë ai i quajti të papranueshme arrestimet masive në Bjellorusi pas zgjedhjeve presidenciale që u zhvilluan më 19 dhjetor. Pas shpalljes së rezultateve opozita organizoi në Minsk një aksion proteste. Qindra pjesëmarrës të saj u arrestuan.