Zëri i Rusisë Ligji mbi ratifikimin e Traktatit ruso-amerikan mbi reduktimin e Armatimeve Strategjike Ofensive do të shqyrtohet sot në mbledhjen e parë plenare të sesionit pranveror të Këshillit të Federatës - Dhomës së Lartë të parlamentit. Ky Traktat i obligon palët të shkurtojnë për 7 vjet numrin total të municioneve bërthamore deri 1/3 në krahasim me Traktatin e Moskës të vitit 2002 dhe të minimizojnë më tepër se 2 herë nivelin e lejueshëm të mbartësve strategjikë. Në fund të dhjetorit Traktati në fjalë u ratifikua nga Kongresi i SHBA, ndërsa në vigjilje nga Duma Shtetërore e Rusisë - Dhoma e Ulët e parlamentit.