Zëri i Rusisë Rusia dhe Franca nënshkruan marrëveshjen për ndërtimin e helikoptermbajtëseve të tipit “Mistral”. Firmat në këtë dokument i vendosën Zëvendës kryetari i qeverisë së Federatës Ruse Igor Seçin dhe Ministri i mbrojtjes i Francës Alen Juppe. Ceremonia u zhvillua në prani të Presidentit Nikola Sarkozi në një anije helikoptermbajtëse në Saint-Nazaire në bregun atlantik të Francës.