Dimitri Medvediev filloi vizitën e vet në Jordani. Në Amman ai do të zhvillojë negociata me Mbretin Abdallau i dytë. Do të diskutohen problemet e luftës kundër terrorizmitdhe ekstremizmit fetar, rregullimi i situatës në Lindjen e Mesme dhe perspektivat e ndërtimit të elektrostacioneve nga specialistët rusë në këtë mbretëri. Presidenti i Rusisë do të vizitojë gjithashtu rezervatin historiko-fetar “Vendi i pagëzimit të Krishtit”. Rusia do të ndërtojë atje një kompleks për pelegrinët, i cili duhet të përfundojë në mars.