Rusia në vitin 2011 do të mbetet një nga kontribueset kryesore në fondin e Këshillit të Europës. Mjetet nga ai shkojnë për financimin jo vetëm të kësaj organizate nga më të vjetrat në Europë, por edhe të Asamblesë Parlamentare dhe Gjykatës së Strasburgut. Këtë vit Moska do të financojë në këtë fond 29,7 milionë euro. Përveç Rusisë, kontribuesit kryesorë janë Franca, Gjermania, Italia dhe Britania e Madhe.