Pentagoni hodhi poshtë informacionin mbi atë se SHBA-s premtuan ti furnizojnë Gjeorgjisë mjete mbrojtëse kundërajrore dhe antitank. Me deklaratën përkatëse doli në Uashington Përfaqësuesi i Ministrisë së mbrojtjes së SHBA-s. Më parë në mjetet ruse të informimit masiv u dukën njoftimet mbi përgatitjen e furnizimeve të armës amerikane në Gjeorgji me shumë prej dhjetra miliona dollarësh nëpërmjet vendeve të treta.