Presidenti i Rusisë u bëri thirrje punonjësve të prokurorisë ti kushtojnë vëmendje të veçantë ndërprerjes së formave të terrorizmit, ekstremizmit, urrejtjeve ndëretnike. “Nga efektiviteti i punës tuaj varet shumë siguria publike, mbrojtja e besueshme e të drejtave dhe interesave të njrëzve”. Për këtë bëhet fjalë në urimin e Dimitri Medvedievit me rastin e festës profesionale që kremtohet sot në vend-Dita e punonjësit të prokurorisë.