Anijet akullthyese “Krasin” dhe “Admmirall Makarov” filluan punën për nxjerrjen në ujë të pastër të anijes peshkuese “Sodruzhestvo”, të bllokuar nga akujt në Detin Ohotsk. Moti në rajonin e operacionit shpëtues, sipas parashikimeve, këto dy ditët e afërta është keqësuar shumë, njoftuan në qendrën e shtypit të Lundrimit në Lindjen e Largët. Dy ditët e ardhshme parashikohet të ketë erë të fortë dhe mjegull të dendur.