Avokati i Popullit pranë presidentit të Rusisë për të Drejtat e Fëmijës Pavell Astahov i bën thirrje qytetares ruse Rimma Salonen të mbrojë vendosmërisht të drejtat e veta mbi të birin në Gjykatën Europiane për të Drejtat e Njeriut. Ai deklaroi se vendimi i gjykatës finlandeze, i cili i refuzon Rimma Salonen marrjen e të birit nën kujdestari të përkohshme, është vetëm për të ardhur keq. Aktualisht kujdestar, tutor i djalit është caktuar i jati, finlandezi 66 vjeçar Paavo Salonen. Rimma Salonen i druhet dërgimit prej tij të djalit në Norvegji dhe birësimit të Anton Salonen atje nga ana e djalit të madh të Paavo Salonen prej martesës së parë.