Vitit 2011 për tregjet financiare botërore filloi me rënien e euros. Sot 1 euro u shit me 1,33 dollarë. Kështu pra, valuta europiane humbi 0,6 % të vleftës së vet. Rënia e investimeve në euro shkakton rreziqe për gjendjen financiare të Portugalisë dhe Spanjës. Ndërkaq që nga 1 janari zonës së euros iu shtua anëtarja e 17-të-Estonia.  Отток инвесторов от евро