Në qarqet e Moskës, Tverit dhe Smolenskut më tepër se 400 pika banimi me popullsi rreth 37 mijë veta kanë mbetur pa energji elektrike, njoftuan në Ministrinë e Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) të Rusisë. Gjendja më e vështirë evidentohet në zonat periferike të Moskës (Podmoskovie), ku pa energji elektrike kanë mbetur rreth 200 pika banimi. Ndërprerja e furnizimit me energji elektrike të tyre u shkaktua nga këputja e linjave të tensionit të lartë pas shiut të akullt dhe reshjeve të bollshme të dëborës që ranë në fund të dhjetorit.