Vladimir Çagin me makinën e markës “KAMAZ” kryesoi të dielën rally-in “Dakar-2011”, që u zhvillua në Argjentinë dhe Kili. Rezultati i tij ishte 2 orë 44 minuta dhe 22 sekonda. Shokët e tij të ekipit Firdaus Kabirov dhe Eduard Nikollajev mbërritën në finish pas tij, duke zënë përkatësisht vendin e tretë dhe të katërt. Në vendin e dytë u rendit çeku Ale Lopre me makinën e markës “Tatre”. Ekipi rus i “Kamaz-Master” është fituesi nëntë herësh i rally-it "Dakar”.