Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev bëri thirrje të ruhet stabiliteti në Rusinë shumënacionale dhe theksoi rëndësinë e mbështetjes reciproke të rusëve. Duke marrë fjalën në ceremoninë e dorëzimit të medaljeve shtetërore në Kremlin, ai theksoi, se në Rusi historikisht jetojnë përfaqësuesit e kombësive, besimeve dhe kulturave nga më të ndryshmet, theksoi Presidenti.