Vitin e ardhshëm për financimin e shkencës nga buxheti i shtetit do të financohen 11 miliardë rubla, njoftoi Kryeministri Vladimir Putin ai theksoi, se paratë e buxhetit duhet të drejtohen për financimin e drejtimeve të përparuara të shkencës, përpunimin e ideve më origjinale, inkurajimin e projekteve inovatorë, të cilët kanë perspektivë të mirë për biznes. Ndër format efektive të mbështetjes së shkencës Putin përfshiu programet shtetërore, fondet vençure (venchur) dhe ato private.