Rusia do ti furnizojë Kazakistanit komplekse raketore zenit (KRZ) C-300. Aktualisht palët po merren me përgatitjen e kontratës përkatëse, deklaroi për gazetarët Sekretari për shtyp i Ministrisë së mbrojtjes. Parametrat e përgatitjes së marrëveshjes tani për tani nuk bëhen të ditura. Rusia dhe Kazakistani lidhen midis tyre nga detyrimet prej aleatesh në kuadrin e Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP) dhe Organizatës së Traktatit mbi Sigurimin Kolektiv (OTSK). Ata sugjerojnë për preferenca të rëndësishme në sferën e furnizimeve të ndërsjellta të armatimeve dhe teknikës ushtarake.