Sipas mendimit të 79 % nga 46 rajone të Federatës Ruse, për ti lënë ishujt Kurile për Rusinë dhe mos të diskutohet më kjo çështje është varianti më i pranueshëm i zgjidhjes së kontekstit territorial me Japoninë. Për dorëzimin e të katër ishujve Japonisë ose vetëm të dy prej tyre, u shprehën vetëm 2 % e të anketuarve, për drejtim të përbashkët ruso-japonez u shprehën 4 %. Gjatë 8 vjetëve të kaluara rusët kanë filluar më shpesh të shprehen për vazhdimin e dialogut me Japoninë për përkatësinë e ishujve Kurile me 22 % kundër 15 % në vitin 2002.