Zëri i Rusisë Kina dek lundër veprimtarisë ushtarake të shteteve të huaja në zonën e vet ekonomike pa pëlqimin e palës kineze, thuhet në komentimet e përfaqësuesit zyrtar të MPJ të RP të Kinës në lidhje me manovrat e pritshme amerikano-jugkoreane në Detin e Verdhë. Situata në Gadishullin Korean është shumë e vështirë, palët e përfshira në të duhet të përmbahen dhe të garantojnë stabilitet dhe paqe në gadishull, theksoi ai.