Zëri i Rusisë Kompanitë ruse dhe kineze nënshkruan 13 kontrata me shumë prej 8 miliardë dollarësh. Rusia është e interesuar për rritje radikale të investimeve nga Kina. Ndër dokumentet e nënshkruar është marrëveshja për linjat kreditore midis Sberbankës së Rusisë dhe Bankën Eksport-import të RP të Kinës, të financimit të përbashkët në Qarkun Habarovsk (Lindja e Largët) të kompleksit të përpunimit të drurit, kontratën për projektin e ndërtimit të përbashkët të kombinatit të minierave në Republikën Buratia.