Deri në fund të këtij viti programi i ndërtimit të objekteve olimpikë në Sochi do të përmbushet deri në 40 %, njoftoi Presidenti i korporatës shtetërore “Olimpstroj” Tajmuraz Bolloev. Vitin tjetër do të ndërtohen edhe 29 % e projekteve olimpikë , në vitin 2012- 21 % dhe gjithsej 10 % mbetet për vitin 2013. Në ndërtimin e objekteve olimpikë në Sochi tashmë janë përfshirë 39 mijë veta, ndër të tjera përfaqësuesit e 30 vendeve të ndryshme.