Sergei Lavrov po e fillon turneu e vet afrikan me vizitën në Kenia - të parën në historinë e marrëdhënieve dypalëshe. Sot në Nairobi janë planifikuar takimet e tij me Presidentin Mwai Kibaki dhe Kreun e MPJ. Temat kryesore të negociatave janë: zgjerimi i lidhjeve ekonomike dhe lufta kundër piraterisë pranë brigjeve lindore të Afrikës. Nga Kenia Lavrov më 17 nëntor do të niset për në Nigeri.